Søk i denne bloggen

søndag 24. mai 2015

Brownies med krem og bringebærsaus



Dette er en mektig, herlig dessert med mørk, klissete sjokoladekake, deilig luftig krem og syrlig bringebærsaus på toppen. Passer vel så bra til en mørk høstkveld som til en sommerfest på lyse netter.

Oppskriften passer til en rund springform 24 cm i diameter eller til en halv langpanneform.

Brownies
200 gram sukker
120 gram meierismør
2 egg
25 gram kakao
200 gram mørk sjokolade
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
60 gram mel

Grovhakk all sjokoladen. Smelt smør og løs sukkeret opp i det smeltede smøret. Lettpisk eggene. Hell smør og sukker over eggene mens man rører hele tiden. Smelt sjokoladen i den varme røren ved å tilsette litt og litt. Hold igjen ca 1/3 som skal strøs på toppen. Rør forsiktig i de tørre ingrediensene. Hell røren i smurt form og strø resten av sjokoladen på toppen. Stekes ca 30 min i forvarmet ovn på 175 grader.


Bringebærsaus
½ dl sukker
½ dl vann
2 dl bringebær
1 ts tykk balsamico

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er helt oppløst. Ha sukkerlake og bringebær i en blender og kjør til tykk saus. La avkjøle og bland i en teskje tykk balsamico.

Krem:
3 dl kremfløte
1 ts sukker

Pisk kremfløte med sukker til den lager myke topper og er tykk nok til å bre over kaken.


Browniesen må være helt avkjølt. Ha på et tykt lag med krem og ha litt bringebærsaus på toppen. Strø over hakket sjokolade. Server med bringebærsaus ved siden av.




Psss. Vi hadde ikke bringebær på hytten denne helgen. Hadde glemt å kjøpe. Men skulle vært med!