Søk i denne bloggen

søndag 16. juni 2013

Rabarbrasyltetøy med kaffe

Ved å ha kaffe i rabarbrasyltetøyet får man et ekstra godt syltetøy, der det bitre fra kaffen balanserer perfekt med den syrlige rabarbraen og sukkeret i syltetøyet. Godt på brødskiven med litt kesam eller cottage cheese, men aller best i kaken sammen med krem. Forestill deg tilslørte bondepiker med dette syltetøyet i stedet for eplemos!

500 g rabarbra
1 dl vann
150 g sukker
¼ pose syltepulver
2 ss pulverkaffe

I stedet for pulverkaffe kan man også bruke 2 Nespressokapsler hvis man ønsker det. Det viktigste er å få frem en god, balansert kaffesmak. Det skal ikke bare være et hint av kaffe, jeg liker at det smaker skikkelig kaffe.

Skjær rabarbraen i mindre biter og kok opp sammen med vannet. La småkoke på svak varme til rabarbraen er mør. Bland sukker og syltepulver og ha i rabarbraen. Rør til alt sukkeret er oppløst. Ha i kaffe. Smak til med kaffe og sukker ved behov.





1 kommentar:

  1. Så spennende med kaffe, det må jeg prøve, takk for oppskriften!
    Jeg er også veldig opptatt av restemat, og gjenbruk. Jeg skriver litt om det, og mye annet, på egen blogg, besøk den gjerne; www.paulinespåfunn.no
    Vennlig hilsen Åse Pauline

    SvarSlett