Søk i denne bloggen

lørdag 6. april 2013

Skumtopper med kirsebærsmak

Herlige luftige skumtopper kan man enkelt lage selv. Hvis man vil være ekstra flink kan man også lage egne vaniljekjeks til bunnen. Jeg valgte denne gangen å bare bruke en pakke Mariekjeks. Oppskriften på "skummet" er Manuelas Angel Feather Icing fra Passion 4 baking. Grunnoppskriften kan tilsettes smaker og farger i alle variasjoner. Jeg er glad i kirsebær, selv om den er litt kunstig! Ekte barneglede. Smaker som snop. Halvparten av skumtoppene er bare med grunnoppskrift. Andre halvpart er tilsatt litt rødfarge og kirsebæressens.

1 pakke Mariekjeks
2 eggehviter
170 g sukker
1 dl corn syrup
2 ss vann
1/4 ts kremortartarium (fåes på apotek)
100 g mørk sjokolade, helst 70 %

Tillegg:
enten 1 ts vaniljeekstrakt
eller 1 ts kirsebæressens
eller annen smakstilsetning
konditorfarge etter ønske
strøssel etter ønske


Ha eggehviter, sukker corn syrup, vann og kremortartarium i en bolle over vannbad. Rør alt godt sammen, og begynn å pisk med en håndmikser. Pisk til alt er luftig. Ta bollen bort fra vannbadet og pisk videre. Jo lengre man pisker jo stivere blir skummet. Tilsett til slutt ønsket smak og farge.

Legg Mariekjeks utover. Ha skummet i sprøyteposter og sprøyt på kjeksene. Smelt sjokolade over vannbad. Dypp skummet i smeltet sjokolade. La sjokoladen stivne litt før man eventuelt tar på strøssel. Svært populære i barnebursdag.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar