Søk i denne bloggen

mandag 24. oktober 2011

Sjokolademousse med blåbærkrem

Denne sjokolademoussen er en perfekt dessert i seg selv. Enkel å lage og å få til, og smaker utmerket godt slik den er. Hadde allikevel lyst å prøve noe nytt, og finne en god kompanjong til moussen. Blåbærkremen passet godt fordi den både var syrlig, og fordi osten gjorde den litt salt. Ved servering bør de forbli ved siden av hverandre og ikke blandet, og forholdet må være ca en teskje krem til hver spiseskje mousse.


Oppskrift til 4 personer.

Til sjokolademousse:
150 g mørk sjokolade, minst 70 % og helst 86 %
3 dl kremfløte
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg

Smelt sjokolade over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovnen. La avkjøle til romtemperatur. Pisk kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker. Del eggene. Bland plommene sammen med sjokoladen, og bland sammen med den piskede kremen. Til slutt piskes eggehvitene helt stive. Husk at både bolle og visper må være rene og fettfrie for å få stiv eggehvite. Bland i sjokoladekremen. La stå avkjølt i minst en time.

Til blåbærkrem:
2 dl blåbær
100 g Philadelphia
2 ss melis
1 ts vaniljesukker

Frosne blåbær tines. Bland ost med sukker til osten er myk og luftig. Vend forsiktig inn blåbærene. Serveres ved siden av moussen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar