Søk i denne bloggen

mandag 23. mai 2011

Ris med mye godt

Skulle ta med ris til en spleisemiddag, og da kunne jeg ikke la vær å gjøre litt ekstra med den. Denne er laget til en gryterett med kjøttdeig, men passer til det aller meste. Restene stekte vi til middag dagen etter, sammen med en karbonadedeig.

Til 4 personer:
4 dl ris
8 dl vann
1/2 ts salt
1 selleristang
1/2 løk
1/2 paprika
2 ss Worchestershiresaus (eller soyasaus)
håndfull mandelflak
håndfull rosiner

Legg rosinene i en skål med vann. Varm en stekepanne med litt smør og rist mandelflakene til de er gyldenbrune.

Ha ris, vann og salt i en panne og kok opp. La småkoke til nesten alt vannet er absorbert, ca 10 min. Ha så i finhakkede grønnsaker og Worchestershiresaus, og sett på lokket igjen. Ta bort fra varmen når vannet er absorbert, men la risen stå under lokk i 5 minutter til. Hell vannet av rosinene og bland i sammen med ristede mandelflak.

Da min mann var på jobbreise i Sør-Korea i fjor kjøpte han med seg noen poser av dette. Aner ikke nøyaktig hva det er, alt står på koreansk, men jeg forstår av tegningene at det skal kokes med i risen. Det smaker som frø og kjerner og gjorde risen ekstra god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar