Søk i denne bloggen

søndag 6. mars 2011

Nakkekoteletter i mørkt øl

En nydelig rett der kjøttet er stekt så lenge at det faller fra hverandre, mens løken og ølet blir karamellisert. Ikke så mye arbeid heller, den lager seg selv i ovnen.

Til 4 personer:
4 nakkekoteletter
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ts timian
2 ss brunt sukker
1 ss hvetemel
1 flaske mørkt øl (fåes på polet)
Salt og pepper
Persille

Kotelettene brunes på sterk varme på begge sider. Ta ut av stekepannen og legg i en ildfast form. Strø på med salt og pepper.

Løken kuttes i tynne halvringer, og hvitløk finhakkes. På middels varme stekes løk, hvitløk og timian i litt smør i ca 5 minutter. Ha på sukker og hvetemel og surr videre på svak varme i ca 10 min til alt blir en seig masse. Fordel løken over kotelettene. Hell flasken med øl over.


Formen dekkes til og settes i ovn på 175 grader med varmluft i minst to timer. Siste halvtimen tas lokket av slik at kjøttet får en deilig karamellisert skorpe. Dryss på hakket persille.

Serveres med pommes frites eller potetstapp, kokte gulrøtter og gjerne også en enkel soppstuing:

Sopp skjæres i staver, og stekes i smør. Når de er myke haes over fløte som skal koke til den tykner. Ha på salt, pepper og persille!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar