Søk i denne bloggen

fredag 4. mars 2011

Alternative fastelavnsboller




Fastelavnsboller trenger ikke være med krem og syltetøy, lag heller store kjøttboller med ketchup eller tyttebærsyltetøy, og potetmos i midten.

Kjøttboller til 4 personer
800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
Ca ½ dl vann
1 ss panermel
Salt og pepper
Ellers grønnsaker og krydder etter ønske

I disse bollene brukte jeg 2 vårløk og to fedd hvitløk. Tenkte også at jeg ville ha et meksikansk preg over dem, og tilsatte paprika, tabasco, spisskummen og persille. Her er mulighetene mange, og man kan nesten bruke alt mulig: selleri, gulrøtter, karri, oliven…. Bare prøv!


Alt kjøres i en kjøkkenmaskin til grønnsakene er finhakket og alt blandet godt.

Lag store kjøttboller som brunes på alle sider i en stekepanne. På grunn av at de er så store bør de kokes for å bli gjennomvarmet. Bruk brun saus eller tomatsaus. Denne tomatsausen her er veldig enkel: Surr en halv løk i olje. Tilsett 1 boks hakkede tomater og 1 boks med vann. Ha også i en buljongterning. Ellers det man måtte ønske av krydder og urter.

Kok kjøttbollene i 10-15 min.

Ta bollene ut av sausen igjen, og del dem i to. Ha på ketchup eller tyttebærsyltetøy (eller tomatsaus) og potetmos i midten. Dryss litt hvetemel på toppen til pynt. Så lite hvetemel kommer man ikke til å smake når man spiser.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar