Søk i denne bloggen

søndag 24. oktober 2010

Wokkede grønnsaker

Til 3-4 personer:

1 boks bønnespirer, helst ferske, men hermetiske er også godt
2 store gulrøtter, revne
½ sellerirot, revet
1 liten purre
2 vårløk
½ paprika
½ squash
1-2 fedd hvitløk

Varm woken eller en solid stekepanne godt opp og ha i litt nøytral olje. Jeg bruker som regel solsikkeolje, men rapsolje er også greit å bruke. Ha i alle grønnsakene og stek 5 min på sterk varme mens det røres hele tiden.

Skru ned varmen og la grønnsakene surre til de er ferdige, ca 10-15 minutter. Ha i 3 ss soyasaus, litt palmesukker (hvis man har sånt i huset, hvis ikke lar man bare være) og en skvett matfløte. La fløten tykne og server.


Dette er godt til veldig mye. I dag serverte jeg det ved siden av lammestek og fløtegratinerte poteter, men pleier også å ha det til kyllingfilet og villris. Man kan bruke alle slags grønnsaker: brokkoli og blomkål er godt i, og vil man ha litt mer kinesisk preg kan man bruke vannkastanjer og ananas. Bare til å prøve seg frem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar